Leestijd : 0 minuten

De effectiviteit van codes meten in het tijdperk van digitale transformatie

Edsger Wybe Dijkstra zei: “Hoe overtuigen we mensen dat eenvoud en duidelijkheid in het programmeren – kortom: wat wiskundigen ‘elegantie’ noemen – geen overbodige luxe zijn, maar een cruciale kwestie die beslist tussen succes en mislukking?”

Stelt u zich eens voor wat Dijkstra zou hebben gezegd als we kijken naar de technologische chaos die tegenwoordig digitale transformatie omringt. Met een aantal technologieën die samenkomen om klantervaring te bieden, stelt digitale transformatie tegenwoordig grote uitdagingen voor organisaties vanuit technisch oogpunt.

Hier zijn er een aantal:

  • Ik gebruik een Continuous Delivery-strategie om releases op tijd op de markt te brengen, maar hoe weet ik of mijn codebase activawaarde toevoegt en geen technische schuld?
  • Onze integratie met andere serviceproviders doet eens in de 4 weken een release. Moet ik upgraden naar de nieuwste versie of niet? Wat betekent het voor mijn bedrijf en mijn klanten?
  • Ik verzamel statistieken uit mijn codebase en meet de effectiviteit. Hoe meet ik de effectiviteit van de componenten die met mijn code werken bij het leveren van de digitale ervaring?
  • Ik verzamel een aantal technische gegevens. Hoe weet ik of deze mij helpen bij het digitale transformatietraject en uiteindelijk bij het verbeteren van mijn bedrijf?
  • Het management wil gegevens die verbetering laten zien tussen releases, terwijl mijn technische team op zoek is naar meetwaarden die zinvol zijn. Hoe gebruik ik de technische gegevens om bedrijfsgegevens af te leiden waarin het management is geïnteresseerd?

Dit zijn enkele van de meest voorkomende vragen die we zijn tegengekomen in elke organisatie die het digitale transformatietraject doormaakt. We realiseerden ons dat het bij Digital Transformation-opdrachten niet voldoende is om alleen metrics te verzamelen, maar dat het belangrijk is om de juiste metrics te verzamelen, hun effectiviteit te meten en deze te gebruiken om een set zakelijke metrics af te leiden die organisaties helpen te weten hoe ze ervoor staan.

Het resultaat is een set van 26 technische meetgegevens die we hebben geïdentificeerd, die over een bepaalde periode kunnen worden gemeten om een aantal belangrijke bedrijfsstatistieken voor organisaties af te leiden.

Hier is een momentopname van enkele van de belangrijkste technische statistieken van de 26 die we hebben geïdentificeerd:

Sommige hiervan kunnen vandaag in uw organisaties voorkomen, maar zoals eerder vermeld, is de belangrijkste call-to-action van hieruit het afleiden van een reeks bedrijfsstatistieken die organisaties helpen de status van digitale transformatie-inspanningen te benchmarken en op basis daarvan corrigerende en preventieve acties te ondernemen.

Hoe help je organisaties in hun digitale transformatietraject ?

Keerthi Veerappan

An INFJ personality wielding brevity in speech and writing. Marketer @ Zucisystems.

Deel deze blog, kies uw platform!

Leave A Comment